Gras maai Materieel

Binnen ons bedrijf wordt verschillend materiaal ingezet om het gazon te maaien. Veelal afhankelijk van de wensen van de klant en de mogelijkheden die het te maaien oppervlakte biedt.

Kooimaaier
Met de kooimaaier leveren we onze diensten voor de grotere gazon oppervlakten zoals sportvelden, landgoederen en kastelen. We werken met twee kooimaaiers van het merk Jhon Deere, namelijk de 1905 en de Sabo roberine 1902. Deze zijn niet te zwaar en makkelijk wendbaar in gebruik.

Cirkelmaaier
De cirkelmaaier is bij uitstek geschikt op de middelgrote gazons zoals bij bedrijven met minder grote maaioppervlakten, plantsoenen en bij particulieren.De twee cirkelmaaiers waar we gebruik van maken zijn van het merk Sabo Roberine ( Jhon Deere ). De kracht van deze cirkelmaaiers zit in zijn optimale wendbaarheid en kleine draaicirkel.

Zitmaaier
Deze is geschikt voor met name de kleine tot midden grote gazons. In zijn gebruik is de stiga is een comfortabele zitmaaier. Hij heeft dezelfde specialiteit als een mulcher, wat de kwaliteit en het groeiproces van het gazon ten goede komt.

Klein materieel
Het kleinere hand maaiwerk wordt vorm gegeven door maaimachines zoals de mulcher en de mtd. De mulcher laat zich in zijn gebruik met name kenmerken doordat hij geen gras achterlaat op het gazon.Het gras wordt teruggeblazen in het gazon waardoor de bodem opnieuw word gevoed. De specialiteit van de mtd is zijn zelfaandrijvende vermogen. Wat met name tot zijn recht komt op de ruwere terreinen zoals bijvoorbeeld het maaien van taluds.

Overig materieel
Wanneer de klant dat wenst kunnen we striemen rondom de moeilijk bereikbare plekken zoals bijvoorbeeld bomen en dergelijke in het gazon. Dit word dan gerealiseerd door de striemer van stihl.